Orbitalen VI

*|MC:SUBJECT|*

Email not displaying corectly?
View this email in your browser
Redacteuren har ordet
 
Så blev det söndag igen. Jag har gått runt hela veckan och funderat på vad jag ska skriva i Orbitalen, men sektionen har gått in i någon typ av stand by-läge inför den stundande tentaperioden. Sedan hände något. På vägen till Kårens mysiga pub i onsdags såg jag en Snigel på marken, vilket jag inte reflekterade över särskilt mycket till en början. Sedan insåg jag att shit, det är ju vinter, vad gör en Snigel ute på gatorna såhär års, och varför har den inte frusit fast? 

Den kanske hade fått vårkänslor och bestämt sig för att bege sig till Stadsparken för att fira siste april. Man måste trots allt vara ute i god tid för att få en bra plats till sin picknickfilt, och de flesta Sniglar är inte direkt några naturbegåvningar på att vara snabba, trots allt. Är så fallet hoppas jag att den intar första parkett när den kommer fram, och att den inte tolkar detta alltför bokstavligt och sätter sig på översta vedträet i majbrasan.

Att döma av Snigelns geografiska läge (utanför Kårhuset, vinklad med antennerna riktade mot KC) kanske den var på väg mot Kulturutskottets filmkväll; något som ligger lite närmare i tid än siste april. Jag tittade inte så noga, men den kan mycket väl ha slemmat sig fram med en basker på huvudet och en nybakad baguette i högsta hugg. Jag ska se till att vara på plats i Gallien på torsdag kväll och se till att mina sektionskamrater inte tar det franska temat på alltför stort allvar och tillagar min vän Snigeln med vitlökssmör och örter från Provence.

Var Snigeln är nu vet jag inte, men jag såg solidariskt nog till att inte mosa den med mitt cykeldäck. Hoppas att även ni får en trevlig vecka!

Väl mött,
Erika Miegel, Redacteur 2015
Veckans +laddning

Visste du att du kan kyla ner dig till -273,15
°C och fortfarande vara 0K?
Orbitalen
Nummer VI

22/2 2015
Veckan som gått i bilder
 
Detta händer i vecka 9

Onsdag 25/2
Styrelsemöte nr 3, med inriktning på budgetar. Mötet äger rum i Marie Curie kl 17:15.

Torsdag 26/2
Le Movie Night – KU anordnar sin första filmkväll med franskt tema. Gallien kl 17:30. 

Fredag 27/2
Funkiskaffe – fritt fram för alla funktionärer att ta sig en kopp kaffe, te eller choklad i Gallien. 

Söndag 1/3
Sista dagen att ansöka till Phadder inför Nollningen 2015. 
Idrott med K och E kl 15.


Mer information om kommande händelser finns på ksek.se!
InfU informerar


Pulstagning på K-sektionen

Efter denna veckan kan vi konstatera att ≈1/3 av K-sektionen föredrar Varm Choklad och Kaffe,  ≈1/4 Te och resten är kluvna mellan Saft och annat. Nästa vecka Undrar vi hur många som använder Swish, svaren som ges kan komma att påverka betalningsmöjligheterna på K-sektionen så gå in och rösta på ksek.se!
 
InfU

 

Information från SrBK

Har du sett Lunds universitets rättighetslista? Den innehåller i dagsläget 44 rättigheter som gäller här på LTH, men dokumentet är bara formellt. Det finns med andra ord inga efterverkningar om denna lista bryts. Vilket i slutändan betyder att den inte gör något alls. Så formellt sett finns det till exempel inget krav på att lärarna lägger upp tentaresultat inom 15 arbetsdagar. Det finns däremot ett studieråd som arbetar för att du ska får en bättre situation i sådana lägen.

 
Hälsningar, Studierådet och Studierådsordförande


Have you seen Lunds University’s document of student rights? As of today it contains 44 rights that applies here at LTH, but the document only formally exist. With other words there is no consequence if these rights are violated. In the end this means that the document doesn’t do anything at all. So, there is no need for your teacher to post results from your tests within 15 workdays. But in situations like these there is a Student Council that works to improve your situation. 
 
Regards, the Student Council and Head of Student Council


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*