Orbitalen XXIII

*|MC:SUBJECT|*

Email not displaying corectly?
View this email in your browser

Redacteuren har ordet

Har ni, kära medlemmar av sektionen, någonsin upplevt något övernaturligt? Tror ni på spöken? Har ni blivit bemötta av skogens alla tomtar och troll? Som övertygad ateist och skeptiker är detta någonting jag ser på med extrem skepticism. För cirka en månad sedan hände dock någonting som fick mig att ändra hela min världsbild.

Jag och min rumskamrat satt hemma och njöt av den sista ledigheten innan nollningen. Helt plötsligt ringde det på dörren. "Vem där?" tänkte vi, då vi inte hade bjudit in någon. Vi smög oss mot dörren och kollade genom titthålet. Det visade sig vara en kompis som skulle lämna ett pokerset jag hade bett honom köpa. Jag tackade honom, utbytte några vänliga ord om den kommande nollningen och sade sedan adjö. När han vände sig om och gick observerade jag någonting precis utanför dörren. På marken låg en liten hög med rönnbär. Jag visade min rumskompis och vi kollade runt de andra dörrarna till våra grannar. Inga rönnbär där. "Äsch då det är nog en fågel eller nått" sa han och vi gick in igen.

Vi tänkte inte så mycket mer på den lilla högen bär och fortsatte njuta av livet. Men sen ändrades allt. Nästa dag när jag skulle cykla och handla möttes jag av en fasansfull syn. Den lilla högen rönnbär hade expanderats till ett helt berg. Denna gången kunde det omöjligt vara en fågel. Jag kände hur håret i nacken reste sig. Hur hade dessa bär hamnat här? Vi frågade alla våra vänner och folk vi tänkte kunde vara de skyldiga. Ingen tog på sig ansvaret. Vad hade hänt? Var det någon som försökte skicka ett meddelande? Tänk om det var ett spöke som ville driva oss från vårt hem!

Till slut tog vi vårt förnuft till fånga och letade reda på närmsta rönnbärsträd. Man kunde där se ett spår av bär som ledde från trädet ända till vår dörr. Det var inga övernaturliga krafter denna gången. Alltså ljög jag om att min världsbild förändrats. Ber om ursäkt för det. Men vi vet fortfarande inte varför bären låg där, eller vem som är skyldig. Dessa frågor får vi nog aldrig svar på. Det enda jag vet är att mitt hjärta hoppade över ett slag när det förra veckan låg ett ekollon utanför dörren.

Manfred Klug
Redacteur

Veckans +laddning
- Två gubbar sitter i en båt. Den ena ror åt väst och den andra åt ost. Vilken riktning rör de sig mot?
- Västerut så klart, den andra åt ju ost.
*Badumtss*

Orbitalen
Nummer XXIII

4/10 2015
Veckans fråga:
Vad är ett måste i den perfekta frukosten?
Rösta på ksek.se
Veckan som gått i bilder
Detta händer i vecka 15


Hela veckan:
Vi kan-Veckan

Måndag 5/10

ARKAD-gänget står mellan E-huset och Studiecentrum från 8:15 till 15:00 och berättar över en kopp kaffe om ARKAD Awards

Tisdag 6/10
Inget planerat än. Pausunderhållning!

Onsdag 7/10
Ovveonsdag. Bär din ovve med stolthet på dess egna veckodag.

Nominering av poster till Teknologkåren stänger.

Torsdag 8/10

Skaunepub. Denna gång kommer det vara skånskt tema och inbjudna är kemistudenter från andra nordiska universitet! Puben hålls i Gallien från kl 17:00.

Fredag 9/10

Funkiskaffe. Fritt fram för alla glada funktionärer att ta sig en kopp kaffe, te eller choklad under lunchen i Gallien.

Sjön Sjøn Ocean Race. Tävling på Sjön Sjøn mellan de olika sektionerna på LTH från kl 15:00.

Anonym fredagspub för att uppmärksamma införandet av anonyma tentor. Håller till i Cornelis från kl 17:00.

Sista dagen att fylla i utskottsformulär till de funktionärsposter man har blivit nominerad till. Har du blivit nominerad har du fått ett mail till den adress du angav i nomineringsformuläret.


Lördag 10/10
Inget planerat än. Pausunderhållning!

Söndag 11/10
Idrott med E och K kl 15 i Victoriastadion!


Mer information om kommande händelser finns på ksek.se!
InfU informerarPulstagning på K

Förra veckan undrade vi om sektionens medlemmar hade sökt någon funktionärspost ännu. De flesta verkade ha lite beslutsångest över vilken post de ville ha, men det var ändå många som ville söka, vilket är väldigt roligt!
Nästa vecka undrar vi vad ni tycker är ett måste på det perfekta frukostbordet.
Gå in och rösta på ksek.se

InfU


Sista svarsdag på frågoformulären

Om du har blivit nominerad till en eller flera poster på sektionen ska du ha fått ett mail från valberedningen innehållandes frågeformulär för posterna. Sista dag att svara på dessa frågeformulären är den 9/10.


ValberedningenThis email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*