Orbitalen XXVI

*|MC:SUBJECT|*

Email not displaying corectly?
View this email in your browser

Redacteuren har ordet

Läsperiod ett är över och tentorna ligger bakom oss. Inte nog med det! I helgen var det dessutom Halloween. Den tid på året då man har en ursäkt för att klä ut sig till antingen något väldigt sexigt eller något väldigt läskigt (eller varför inte båda?). Jag hoppas att er fantasi är bättre än min då mina senaste kostymer bestått av lakan med hål i. Jag ska i sann halloweenanda berätta en läskig historia för er!

Det var en tidig septembermorgon som började som alla andra. Jag gick upp för att koka kaffe och tina bröd till frukost. När jag öppnade frysen såg jag en genomfrusen Pepsi Max-flaska ligga där. Jag förstod att detta var något som glömts kvar där sen tacokvällen dagen innan då den lags på kylning. Jag tog fram den för att visa för min rumskamrat och ställde den därför på vardagsrumsbordet.

Jag fortsatte förbereda min frukost samtidigt som min rumskompis gick och duschade och hans flickvän satte sig vid köksbordet för att läsa igenom föreläsningsanteckningar. Ingen av dem tänkte på den frusna flaskan som sakta tinade på köksbordet.

Har ni någonsin fryst en oöppnad flaska med kolsyrad dryck? Då den består till största del vatten kommer den expandera och det kommer bildas ett rejält tryck i flaskan. Det som hände härnäst kan jag dock inte riktigt förklara.

Jag stod i köket och hällde upp min kopp kaffe när jag helt plötsligt hörde en rejäl smäll bakom mig. Jag vände mig om och såg min rumskompis flickvän sitta i chock. Över hela bordet, hela väggen, hela golvet, till och med taket (!) var det Pepsi Max. Min rumskompis kom utspringande från duschen och frågade vad som hänt. Alla tre var i chock och det tog ett litet tag innan vi fick vårt förstånd tillbaks och började städa. Det tog minst en halvtimme innan vi fått bort all Pepsi från väggar och tak. Flickvännen fick gå och duscha för att få bort allt hon fått i håret. Än idag kan man känna en svag lukt av Pepsi från vardagsrummet.

Så nu vet ni kära sektionsmedlemmar! Frys inte in en flaska läsk utan att vara beredd på att den kommer explodera. Det är dock jävligt fascinerande, så om ni känner att ni har viljan och pengar att spendera på läsk ni inte kommer få dricka upp är det ett experiment som är värt att utföra under kontrollerade förhållanden!

Som avslut vill jag säga att jag hoppas att tentorna gick bra för er alla och att ni hade en riktigt spoopy Halloween. Bu på er alla!

Manfred Klug
Redacteur

Veckans +laddning
- Oj vilken rund tant som står där borta!
- Ja det där är min sfärmor.

Orbitalen
Nummer XXVI

1/11 2015
Veckans fråga:
Hur känns det som att det gick på tentorna?
Röst på ksek.se
Veckorna som gått i bilder
Detta händer i vecka 45


Måndag 2/11
Handlingsstopp för motioner inskickade till kommande höstterminsmöte.

Tisdag 3/11
Inget planerat än.

Onsdag 4/11
Styrelsens 11:e protokollmöte. Alla är välkomna till Marie Curie kl 17:15.

Torsdag 5/11

Inget planerat än.

Fredag 6/11

Funkiskaffe. Fritt fram för alla glada funktionärer att ta sig en kopp kaffe, te eller choklad under lunchen i Gallien.


Lördag 7/11
BTS:s (BioTeknikDagarna) höstmöte hålls i Umeå. För de som vill kommer det finnas en skypelänk på KC under mötet.

Söndag 8/11
Idrott med IdrU kl 15 i Victoriastadion!


Mer information om kommande händelser finns på ksek.se!
InfU informerarPulstagning på K
Förrförra veckan undrade vi om ni var redo för tentorna. Det verkar som att ungefär hälften av er hade glömt att det var tentadags. Nästa vecka undrar vi hur det kändes för er på tentorna (ni som inte glömde att gå dit det vill säga). Gå in och rösta på ksek.se
InfU

Improve LTH - report a complaint!

Did you not get your exam results in time? Is the lab equipment you were given broken? Have you been unfairly treated by a teacher or fellow student?

TLTH now launches tlth.se/complain (or tlth.se/klaga for a Swedish version) which is the new site for reporting all kinds of study-related complaints. A complaint can be anything from a small mistake in the course schedule to a severe violation of somebody’s integrity. They can be easily resolved by the student alone or they can be big systematical problems. Either way - we want to know! Please help us get an overview of what we need to work on to improve LTH, but most importantly - let us know so we can help you.

The Education Committee at TLTH
----------------------------------------

Förbättra LTH, rapportera ett klagomål
Har du fortfarande inte fått ditt tentaresultat? Verkar din labbutrustning trasig? Har du blivit orättvist behandlad av en lärare eller annan student?

Nu lanserar TLTH en ny site för klagamålsrapportering,
tlth.se/klaga (eller tlth.se/complain för en engelsk version). Ett klagomål kan vara allt från en mindre schemamiss till allvarliga trakasserier och det kan vara något som går snabbt att rätta till på egen hand till ett stort systematiskt problem. Oavsett vad det är så vill vi veta! Hjälp oss att få en överblick av vad som behöver förbättras på LTH, och, framförallt, låt oss hjälpa dig.

Utbildningsutskottet på TLTH


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this? unsubscribe from this list update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*