Orbitalen XX

*|MC:SUBJECT|*

Email not displaying correctly?
View this email in your browser

Redacteuren har ordet

En lördagsförmiddag öppnar jag kylen. Tankarna går direkt på vad jag ska laga för lyxmat denna lördag för att imponera på mina korridorskamrater. Något inom mig säger att jag borde tillaga den veganska rätten ”fooled pork”, som är en värdig ersättare till ”pulled pork”. Tyvärr saknar jag dock huvudingrediensen jackfrukt.

Med lomman fylld av pengar tar jag bussen till Möllevångstorget i Malmö. Runt torget finns ett stort utbud av restauranger och affärer som erbjuder produkter och mat från mängder av olika länder i världen. I mitten av torget ligger ”Sibylla” som är en hamburgerrestaurang med inriktning på hamburgare, svensk husmanskost och framtidens pommes frites. Den butiken jag letar efter ligger på hörnet av torget. Jag går in och hittar direkt till den konserverade jackfrukten. Det finns ett flak på 20 burkar i butiken, så jag plockar på mig 19 stycken och frågar i kassan om jag kan få rabatt om jag köper den sista burken också. Det ville de inte ge mig, så jag betalar med en tusenlapp för att visa mitt missnöje på ingen mängdrabatt.

Jag lämnar butiken och en något irriterad expedit och beger mig mot busshållplatsen. På vägen passerar jag folkets park där jag råkar höra en stand up med Jesper Rönndahl. Jag skrattar högt på en nästan tom gata medan jag går. Jag sätter mig på bussen hem och kollar på min frukt jag köpt och råkar då upptäcka att jag köpt jackfrukt i sockerlag. Till fooled pork måste jag ha den i saltlag.

Jacob Bjurenfalk
Redacteur

Resultat från förra veckans fråga:

Hur känns det att skolan börjar igen?

  • 50% - Toppen! Är supertaggad på alla nya kurser.
  • 41.67% - Okej, ska bli roligt att träffa alla vänner igen.
  • 8.33% - Kan vi inte ha mer sommarlov?
Orbitalen
Nummer XX

4/9-2016
Veckans fråga!

Om du skulle spendera en vecka på en öde ö, vad skulle du ta med dig?

Rösta på k-sek.se
 

Veckoplanering v 36

Måndag

Inget planerat än

Tisdag

Inget planerat än.

Onsdag

Inget planerat än

Torsdag

Inget planerat än.

Fredag

Funkiskaffe. Fritt fram för alla glada funktionärer att ta sig en kopp kaffe, te eller varm choklad i Gallien under lunchen.

Lördag

Inget planerat än.

Söndag

IdrU anordnar idrott tillsammans med E-sektionen. Start kl 15.00 i Victoriastadion.

 

InfU informerar
 

K-sektionens Mentorskapsprogram

Nu när terminen drar igång innebär det också premiär för K-sektionens Mentorskapsprogram! Det innebär en möjlighet för oss studenter att träffa mentorer ute i arbetslivet och få tillgång till värdefull kunskap och feedback. Genom mentorn kommer studenten att få tillgång till information om hur läget är ute i arbetslivet. Mentorn kommer även kunna fungera som ett bollplank att diskutera till exempel studievägar, framtidsplaner och annat smått och gått med. Inte illa, eller hur?

Programmet drar igång i oktober med en Kick-off och följs därefter av individuella träffar mellan studenterna och deras mentorer, ca en gång i månaden, eller så ofta som passar mentorn och studenten. Programmet avslutas till våren med en gemensam träff för alla deltagarna. Det här är en unik chans att få sitta ner och prata med någon som har "kommit ut på andra sidan". Alla våra mentorer i år är alumner från k-sektionen vilket innebär att de vet hur det är att vara i studenternas sits. Vi har även en stor bredd när det gäller yrkesbanor. Det kommer bli jättekul!

Så låter det här intressant så är det fritt fram att anmäla sig på länken 


Det finns begränsat antal mentorer så vi rekommenderar att anmälan sker så snart som möjligt. Vid frågor, tankar eller funderingar så är det fritt fram att mejla till k-mentor@tlth.se eller att gripa tag i Emma Samuelsson (B15) i korridoren.

 
Emma Samuelsson, Mentorskapsansvarig
Händerna på Styret 

Även om terminen har precis startat är allt redan i full gång. Styrelsen har under läsvecka noll bland annat bjudit både Nollor och phaddrar på mat samt varit på en spexturné som vi hoppas uppskattades. Förutom detta har såklart allt vanligt styrelsearbete också dragit igång. Redan idag, söndag, hade styrelsen sitt första PM för den här terminen. 

Som Källarmästare har jag och mitt utskott ägnat oss åt ouverallförsäljning i mängder. Dessutom har vi såklart dragit igång vår vanliga verksamhet. Kom förbi vårt café och köp en kaffe eller något annat att mumsa på. Lovar att vi snart ska baka något så att ni kan stilla sockerbegär!

 
Hanna Danielsen, Källarmästare


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*