Orbitalen XXII

*|MC:SUBJECT|*

Email not displaying correctly?
View this email in your browser

Redacteuren har ordet

KC en höstkväll. Ingenting är sig likt. Mitt passerkort verkar inte vilja fungera. Dörren vill verkligen inte öppna sig och jag är verkligen säker på att jag använder rätt kod eftersom jag har skrivit in den på baksidan av mitt kort med permanent bläck.  Jag ringer några av mina vänner men ingen svarar. Det är visst Nolle-Gasque denna kväll. Den första tanken jag tänker är att vänta vid ingången tills någon passerar. Jag väntar i kanske en halvtimme utan lycka och tänker hela tiden att det måste finnas något bättre sätt att tillbringa kvällen på. 

Med raska steg beger jag mig mot Lunds stadskärna för att se vad som finns att erbjuda. Luften är varm men ändå frisk. Jag ser ett gäng välklädda studenter som antagligen ska gå på sin första "Gasque". De ser ut att vara uppfyllda av alla förväntningar kvällen har att erbjuda till skillnad från mig som just förlorat allt.

Jag ser en gul buss komma och tänker att det här är min chans att fly från den orättvisa som råder. Bussfärden tar runt 20 minuter och jag hamnar på Lomma strand. Det är solnedgång när jag kommer fram och jag ser ett glatt gäng sitta på stranden. Jag sätter mig vid gänget som visar sig vara en blandning av tyskar och svenskar. Vi har en underbar tid tillsammans och när natten tränger på sover vi på stranden (de hade med sig en extra sovsäck). På morgonen tar jag bussen tillbaka till Lund och inser då mitt "misstag". För att kunna använda mitt stämpelkort på bussen måste jag ta ut mitt passerkort ur plånboken. På samma sätt måste det fungera likadant på KC. 

Ett oväntat fel visade sig dock göra min kväll oväntat bra!


Jacob Bjurenfalk
Redacteur

Orbitalen
Nummer XXII

18/9-2016
Veckans fråga!

Hur mycket använder du ditt skåp på KC?

Rösta på ksek.se
 

Svar från förra veckans fråga:

Var på KC är du mest?

*Gallien, det är där det händer! - 47.37%

* Himlen, ingenstans pluggar jag så bra som där! - 15.79%
 
*Föreläsningssalarna, där lägger jag mycket av min dyrbara tid - 36.84%

Veckoplanering v 38

Måndag    
Inget planerat än. 

Tisdag
Informationsmöte inför ansökan till utbytesstudier under läsåret 2017/2018 klockan 17.15-18.30 i Kårhusets Aula.

Mecenat on Campus! I deras trailer kan du ta en kopp kaffe, delta i deras tävlingar, testa VR, få massor av tips för ett rikare studentliv eller bara gå dit och slappa. Du hittar Mecenats trailer framför A-huset mellan kl. 08.00-17.00. Mer info här https://www.facebook.com/events/102659650194383/


Onsdag
Lunchföreläsning med Tetra Pak kl 12.00-13.00 i KC:B. Mer info och föranmälan här https://www.facebook.com/events/1656136347959180/ 

Mecenat on Campus! I deras trailer kan du ta en kopp kaffe, delta i deras tävlingar, testa VR, få massor av tips för ett rikare studentliv eller bara gå dit och slappa. Du hittar Mecenats trailer framför A-huset mellan kl. 08.00-17.00. Mer info här https://www.facebook.com/events/102659650194383/


Torsdag
Inget planerat än.

Fredag
Funkiskaffe. Fritt fram för alla glada funktionärer att ta sig en kopp kaffe, te eller varm choklad i Gallien under lunchen. 

Lördag 
Inget planerat än.

Söndag
Inget planerat än.

InfU informerar
 

K-sektionens Mentorsprogram

Nu börjar börjar det dra ihop sig för anmälan till K-sektionens Mentorskapsprogram! Vi har endast 3 platser kvar så ser till att skynda dig att anmäla dig om du är intresserad! Mentorskapsprogrammet innebär en möjlighet för oss studenter att träffa mentorer ute i arbetslivet och få tillgång till värdefull kunskap och feedback. Genom mentorn kommer studenten att få tillgång till information om hur läget är ute i arbetslivet. Mentorn kommer även kunna fungera som ett bollplank att diskutera till exempel studievägar, framtidsplaner och annat smått och gått med.

 

Programmet drar igång i oktober med en Kick-off och följs därefter av individuella träffar mellan studenterna och deras mentorer, ca en gång i månaden, eller så ofta som passar mentorn och studenten. Programmet avslutas till våren med en gemensam träff för alla deltagarna. Det här är en unik chans att få sitta ner och prata med någon som har "kommit ut på andra sidan". Alla våra mentorer i år är alumner från k-sektionen vilket innebär att de vet hur det är att vara i studenternas sits. Vi har även en stor bredd när det gäller yrkesbanor. Det kommer bli jättekul!

 

Så låter det här intressant så är det fritt fram att anmäla sig på länken nedan:

http://tinyurl.com/kmentorskap

 

Sista anmälningsdagen är 25:e september. Vid frågor, tankar eller funderingar så är det fritt fram att mejla till k-mentor@tlth.se eller att gripa tag i Emma Samuelsson (B15) i korridoren.

Emma Samuelsson
 


Infomingel med Ingenjörer Utan Gränser

För dig som vill engangera dig i Ingenjörer Utan Gränser, eller som bara vill veta mer om oss och vad vi gör, vill vi berätta att vi kommer att hålla i en informationsträff på tisdag. Där kommer vi presentera våra olika utskott och sedan får du chans att ställa så mycket frågor du vill. Dessutom bjuder vi på fika! 
Tid: Tisdag 20/9 kl 17
Plats: Perstorp i Kårhuset
Attenda gärna Facebookevenemanget (länk nedan) så vi vet hur mycket fika vi ska ta med: 
https://www.facebook.com/events/1169853063079794/

Välkomna!

 
Ledningsgruppen för Ingenjörer Utan Gränser i Lund
 
 


Delar av mejlsystemet igång igen 

Mejlalias till enskilda personer funkar igen! Detta betyder alltså att du återigen kan skicka mejl till adresser som 
k-ordf@tlth.se och k-talman@tlth.se till exempel. Mejl som skickas till listor, till exempel k-styrelse@tlth.se går fram men når bara en person i dagsläget. Styrelsen återkommer när allt fungerar som det ska igen! 
Styrelsen 
 


Må-Bra-vecka

I läsvecka fem kommer Styrelsen och SrBK att anordna en Må Bra-vecka. Under veckan kommer det att ordnas alltifrån föreläsningar till tipspromenader. Mer information om vad som kommer att hända under veckan dyker upp i olika Facebook-event, men vi kan lova dig att det kommer att bli en fantastisk vecka! Här
registrerar man sig för mat och det måste göras senast den 23e september!

Hoppas att vi ses!
"Må Bra"-gruppen"
 


K-kallelse

På grund av server kraschen på Kåren har alla mailalias försvunnit. Vi är i full gång med att bygga upp dem igen. Därför behöver jag att ni som vill få kallelse och handlingar till protokollmöten skickar er email till mig på 
k-sekr@tlth.se, så lägger jag in er i listan. Detta gäller ÄVEN ni som var med på listan innan kraschen.

 
Caroline Drabe, Sekreterare 
 

Informationsmöte inför ansökan till utbytesstudier under läsåret 2017/2018

För dig som ska söka utbytesstudier under hösten! Välkommen till Internationella avdelningen LTHs informationsmöte i Aulan, Kårhuset:
Tisdag 20/9 kl. 17:15-18:30
Läs mer på vår
hemsida

Marie Brink och Sara Pereira, Internationella avdelningen LTH
 

Bioteknikdagarna

Tycker du att ditt liv innehåller för få biotekniker? Vill du lära känna bioteknikstudenter från hela Sverige? Då är Bioteknikdagarna (BTD) något för dig!

Årets upplaga av BTD anordnas av Chalmers och äger rum 3-6 november. Vill du åka och ta del av detta? Kontakta vår Bioteknikansvarig Emma på 
k-bts@tlth.se

 
UKG
 


Athena rekryterar

Athena är ett nystartat projekt på teknologkåren med visionen att skapa ett kvinnligt nätverk vid LTH. 
Just nu letar vi efter killar och tjejer som är taggade på att gå med i vår projektgrupp. Om du är driven och vill arbeta för att skapa en plattform där kvinnor kan träffas och inspireras av varandra, så tveka inte att söka till oss! Vi garanterar mysiga möten och en massa kul. Anmäl dig här (https://goo.gl/forms/LG5LmD9xjZUNUzqp1)

 
Zoë Wyon, Projektledare för Athena
 

Kallelse till Styrelsemöten

Är du intresserad av hur ett Styrelsemöte går till? Vill du veta vad som kommer diskuteras på nästa Styrelsemöte? Vill du veta när och hur du kan framföra dina åsikter? Skriv upp dig på kallelselistan till Styrelsens Protokollmöten! Då kommer du få mejl om när nästa möte är, när det är handlingsstopp och även dagordning och andra handlingar när mötet närmar sig! Skicka ett mejl till k-sekr@tlth.se så skrivs du upp! Kallelser sätts också upp på anslagstavlan mittemot Styrelserummet inför varje möte och självklart är du välkommen på mötena även om du inte skriver upp dig på kallelselistan!

Styrelsen 2016 
 
Händerna på Styret 

Nollningen är en underlig tid för en grupp som styrelsen. För några av oss var veckan som gått den kanske stressigaste under hela året, för andra är det knappt mer än vanligt. Men det är inte bara nollningsrelaterade saker som är på gång i styrelsen. Under veckan har vi utvärderat de interna mål och motsvarande arbetsgrupper som vi skapade i våras. Många har kommit långt och det ska bli spännande att snart se resultatet, t.ex. genom en tema-vecka och motioner till HT1.
Som Studierådsordförande har det varit en riktig M.M-vecka – Möten och Mejl! Med andra ord, en ganska vanlig vecka. Jag har varit med och hållit i nollnings-SMIL, försett institutionsstyrelserna med studeranderepresentanter och laddat upp med nya kaffekort till denna omgång av CEQ-möten. Just nu ser jag fram emot resten av hösten och framförallt Studierådets matte-satsning under SMIL.
Ebba Rosendal, Studierådsordförande 2016


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*