Nollningen

Varje höst anordnar alla sektioner en introduktionsperiod för de nyantagna studenterna. Studenterna kallas Nollor, eftersom de har tagit 0 högskolepoäng, och blir ettor efter den högtidliga Nollegasquen den fjärde nollningsveckan. Syftet med nollningen är att snabbt komma in i gemenskapen på K-sektionen, träffa nya vänner och nya studiekamrater. För att lyckas med en lång studietid krävs det att man trivs och kan samarbeta bra med sina studievänner. Många som kommer till Lund oroar sig för första tiden och känner inte en enda person i hela staden, det är därför nollningen finns. En nollning på LTH handlar om glädje och gemenskap, pennalism får under inga omständigheter förekomma och gör det inte heller.
 

Vad händer under nollningen?

Nollorna delas in i phaddergrupper där roliga och vänliga Phaddrar berättar tips och lär Nollorna allt som finns att lära om studentstaden Lund och LTH. Phaddrarna ser till att alla Nollor trivs och hjälper till att komma in i studentlivet under första tiden. Nollorna kommer ha fyra otroligt roliga och spännande veckor, med disco under bar himmel, studentsånger, sittningar, spex och Nolleuppdrag. Efter fyra väl genomförda veckor tillåts Nollan på Nollegasquen att bära Teknologmössan och får därmed titulera sig teknolog och etta.

Nollningen 2015 kommer bli bäst hittills!

Om du frågaer en teknolog om dess nollning kommer du troligtvis få ett brett leende till svar och få höra många roliga historier. För nollningnen är en fantastisk start på studentlivet i Lund där du träffar enormt många likasinnade personer, så det är bara att njuta av livet och ta tillfället i akt och lära känna massa nytt folk som troligtvis blir dina vänner för livet.