Kemi- & Bioteknik-sektionen

Som ny kemiteknik- eller bioteknik-student blir du medlem i Kemi- och Biotekniksektionen, även kallat K-sektionen, när du går med i Teknologkåren. Sektionen har ca 600 medlemmar och drivs endast av teknologer som studerar till civilingenjör i kemiteknik eller bioteknik.
 
Syftet med verksamheten är att skapa trivsel bland studenterna. Detta genom att driva studiebevakning för att se till att vår utbildning utvecklas och behåller sin höga standard. En annan viktig del är att skapa gemenskap mellan teknologerna vilket underlättar studietiden. Sektionen består av flera utskott som samarbetar och anordnar sociala aktiviteter på fritiden, så som sittningar och idrottsevenemang.

Gallien

Gallien är K-sektionens egna lokal och studenternas uppehållsrum. Här finns bord, soffor och massa microvågsugnar. Som student har man sällan råd att äta ute varje dag och de flesta har med sig matlådor. Det kan därför vara klokt att ta med sig några burkar hemmifrån så man kan ha några matlådor på lager. I gallien finns även ett litet café som drivs av KM, där kan du  köpa gott kaffe till underpris och lite annat smått och gott. 

Miraculix

Miraculix är sektionens maskot och världens ballaste snubbe!
Om du klickar här kommer Miraculix ta med dig på en rundvandring här på hemsidan.
 

Vad vet du om K-sektionen? Klicka på miraculix för att testa dig i ett litet quiz.
Här kan du läsa lite mer om hur det är att studera på just K-sektionen
loading...

Foton från studenternas uppehållsrum Gallien.

Negativ: Emma Månsson

Miraculix, K-sektionens skyddshelgon.