Hejsan Nollan!

Varmt välkommen till Kemi- och Biotekniksektionen och till De Vises Nollning 2019! Detta är en sida før Kemi- och Biotekniksektionens Nollning 2019. Den är ihopsatt før att du ska få all den information du behøver för att kunna førbereda dig infør terminsstart den 26 augusti. Nedan hittar du matnyttig information om nollningen, studierna och flytten till Lund! Om du undrar något, vad som helst, om skolstarten, nollningen eller flytten till Lund, tveka inte att kontakta introduktion@ksek.se.

Årets tema før K-sektionens nollning är ”De Vises Nollning”, så gør dig redo dig att dyka ner i den alkemiska verkligheten och tillsammans med pHøset och pHaddrarna genomfør det stora verket – Magnum Opus. Framførallt, førbered dig på en fantastisk tid du sent kommer att glømma!

Vad är Nollningen?

Nollningen är børjan på 5 fantastiska år på LTH och Kemi- och Biotekniksektionen!  Førhoppningen med Nollningen är att den ska få just dig att känna dig som hemma i Lund, på LTH och på K-sektionen. Nollningen är fullproppad av evenemang som vi hoppas kommer hjälpa dig att lära känna dina kursare och studiekamrater, äldre studenter (dina pHaddrar) och komma in i studierna och studentlivet. Tävlingar, fester, nolleuppdrag, myskvällar, studiekvällar, sittningar, sportevent, dopp i sjøn Sjøn, en øvernattning, flygtur øver sundet, tävlingar med och mot de andra Sektionerna på LTH, och mycket mycket mer kommer fylla dina fyra førsta fantastiska veckor på LTH!

Skillnad mot gymnasiet

Nollningen på Kemi- och Biotekniksektionen, och på hela LTH, skiljer sig från de gymnasienollningar du kanske upplevt. Den är till før att välkomna dig som ny student och få dig att känna dig trygg! Helt enkelt: Nollningen är till før din skull och før att du ska få en så bra start på din studietid i Lund som møjligt! För att ALLA ska känna sig välkomna under nollningen finns det två gyllene regler som ska føljas:
          • Nollningen är helt frivillig før alla inblandade
          • Øppenhet och respekt ska prägla nollningen 

pHaddergrupper

Din pHaddergrupp kommer vara de førsta du träffar under nollningen och grunden før den førsta tiden på K-sektionen. pHaddergruppen består av 7 pHaddrar, som är äldre studenter på K- och B- programmet, och 15-17 nollor. En av dina pHaddrar kommer kontakta dig i slutet av sommaren før att berätta information som är bra att ha, och før att svara på frågor. Ta tillfället att fråga alla frågor du någonsin kan komma på. Din pHadder ställde minst lika dumma frågor när hen børjade! 
Redan førsta dagen kommer du bli del av en av føljande pHaddergrupper

Bonsai Campus

Bonsai Campus är en app som används under Nollningen før att hålla reda på alla evenemang och biljetter. Här kommer information om alla evenemang under nollningen finnas, och biljetter før till exempel sittningar och mat kommer säljas i appen. Därfør är det viktigt att du laddar ner appen och skapar en användare. Følja gärna denna guide.

Klicka på bilden før att komma till Nolleguiden. I Nolleguiden hittar Nollan mycket viktig information som är bra att ha koll på infør och under Nollningen