Vad är Nollning?

Varje höst anordnar alla sektioner på LTH en introduktionsperiod för de nyantagna studenterna. Studenterna kallas Nollor, eftersom de har tagit 0 högskolepoäng, och blir ettor efter den högtidliga Nollegasquen i slutet av den fjärde nollningsveckan. Syftet med nollningen är att snabbt komma in i gemenskapen på K-sektionen och LTH, träffa nya vänner, hitta studiekamrater och att ha roligt. För att lyckas med en lång studietid krävs det att man trivs och kan samarbeta bra med de man pluggar ihop med. Många som kommer till Lund oroar sig för första tiden och känner inte en enda person i hela staden, och det är just därför nollningen finns.
En nollning på LTH handlar om glädje och gemenskap, pennalism får under inga omständigheter förekomma och det gör det inte heller. Nollningen är noga planerad för att se till att det finns något för alla och att alla ska trivas!

Vad händer under nollningen?

Nollorna delas in i pHaddergrupper där roliga och vänliga pHaddrar delar med sig av tips och lär Nollorna allt som finns att lära (och lite till) om studentstaden Lund och LTH. PHaddrarna ser till att alla Nollor trivs och hjälper dem att komma in i studentlivet under första tiden. Nollorna kommer ha fyra otroligt roliga och spännande veckor, med disco under bar himmel, studentsånger, sittningar, spex och Nolleuppdrag. Efter fyra väl genomförda veckor tillåts Nollan på Nollegasquen att bära Teknologmössan och får därmed titulera sig teknolog och etta.

En Explosiv Nollning 2018 kommer bli den bästa nollningen hittills!

Om du frågar en teknolog om dess nollning kommer du troligtvis få ett brett leende till svar och få höra många roliga historier. För nollningnen är en fantastisk start på studentlivet i Lund där du träffar enormt många likasinnade personer, så det är bara att njuta av livet och ta tillfället i akt och lära känna massa nytt folk som troligtvis blir dina vänner för livet. Klicka på Miraculix för att få en rundvandring på hemsidan.