Nyheter

Är du nyfiken på iGEM Lund och vill vara med i nästa års lag? Kom förbi Cornelis under tisdagslunchen 3/10 och få reda på mer från iGEM Lund 2017.
iGEM är en global lagtävling inom syntetisk biologi som avslutas med att laget reser till Boston (MIT) där projektet presenteras. Tillsammans utför laget ett forskningsprojekt under hela året där alla sorters kompetenser behövs: biologi, kemi, webbdesign, matematik, marknadsföring, sponsoransvar, human practices, etc. Användningsområden för forskningsprojektet brukar inrikta sig mot medicin och miljö.
Du kan redan idag anmäla ditt intresse: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJnS1bdvQQtur5kXsIo-YbIkgNLnaUTP_XFGx0c-Eg7aZkSA/viewform?usp=sf_link

Facebookeventet: https://www.facebook.com/events/192111521331327/

Läs hela inlägget »

Sakta men säkert närmar sig Sångarstriden 2017, eventet där alla Sektioner tävlar mot varandra i kör och spex med vår kärlek till musiken i centrum.
Visst låter det kul? Redan nu söker vi personer som kan tänka sig att skriva låttexter till körstycket. Vill du vara en av dem?
Vi söker även personer som kan tänka sig ta ansvar för en stämma. Det du gör är att lyssna igenom ditt stämstycke lite extra noga och stötta dina kamrater när ni övar tillsammans. Det behövs minst en ansvarig per stämma där stämmorna är bas, tenor, alt och sopran.
Är du intresserad eller har frågor kontakta oss på k-sangarstrid@tlth.se
En bit framöver, den 20/9, kommer en informationsträff hållas i KC:A. Det kommer bjudas på fika och förklaras mer på djupet vad sångarstriden är, vad vi på K-sektionen tänker bidra med och hur du kan vara en del av detta stora event!
Linnéa Tengvall, Sångarstridsöverste
Jerry Guan, Obligatorieförman

Läs hela inlägget »

För att valberedningen ska kunna utföra ett så noggrant arbete som möjligt skulle vi behöva er värdefulla input på vad ni gjort på era poster som funktionärer under detta eller tidigare år. Fyll i formuläret nedan, annars måste du krama valberedningen!

https://goo.gl/forms/cbueuM2IXqBDEnxX2

Vänliga Hälsningar,
Valberedningen via Linnea Gustafsson

Läs hela inlägget »

Vill du ha ett meriterande extrajobb i ett modernt pedagogiskt ledarskap?

Du är:
- student som vill bli SI-ledare på en gymnasieskola i Skåne, t.ex. Helsingborg där behovet är som störst just nu men fler skolor kommer att bli aktuella
- ämnen som efterfrågas är gymnasial fysik, matematik och framför allt kemi (du kommer bli SI-ledare i ett av ämnena)
- är en god akademisk förebild
- vill utvecklas som ledare och lära dig att bli tryggare med att få en grupp att prestera

Du får: 
- att ha varit SI-eldare är en bra merit för arbetslivet och framför allt en bra erfarenhet att utvecklas personligen
- göra skillnad för andra
- 500 kronor per SI-möte/vecka
- busskort (Jojo period)
- stöd, utbildning, fortbildning, nätverk och massa mer

Ansök direkt genom följande länk.

Kontakta gärna johan.fredriksson@slu.lu.se om du har frågor eller läs mer på  www.si-mentor.lth.se/regional-si-plattform/

Läs hela inlägget »

Likabehandlingsombuden och Studerandeskyddsombudet gör med anledning av tråden på Jodel om utanförskap på sektioner en undersökning om hur K-sektionens medlemmar trivs på sektionen. Vi hoppas att du vill ta dig tid att fylla i denna enkät. Ditt svar skulle betyda mycket för framtida arbete med likabehandling.

https://docs.google.com/a/student.lu.se/forms/d/e/1FAIpQLScI1gz97kI-nPt9YoTQ4MAalZo1BPDCstT77gg4JK8jIYuTiQ/viewform

Observera att enkäten utförs helt anonymt och att svaren endast kommer behandlas av Likabehandlingsombuden och Studerandeskyddsombudet.

// Sarah Lindblom, Likabehandlingsombud.
   Elin Larsson, Likabehandlingsombud.
   Linnea Gustafsson, Studerandeskyddsombud.

Läs hela inlägget »
Just nu befinner du dig på fliken Student. Här finns den senaste informationen om vad som händer på sektionen, kåren eller i någon annan del av studentlivet som sektionsmedlemmarna kan ha nytta av!